Små barn,,,

,,,har inte alltid så lätt att förstå sammanhanget ibland, och inte heller vidden av ett problem, eller konsekvenserna av ett handlande,,, det kan bli lite roliga kommentarer av det i olika situationer.
Som när några bekanta skulle slakta grisen, och den lilla pojken var med, när grisen var skjuten och låg på rygg uppfläkt och inälvorna urtagna och låg bredvid i en hög,,,, så böjde sig pojken ner och satte sig på huk framför trynet på grisen,,, väldigt nära och sa:   " Det ordnar sig grisen! "

Skyltsöndag.

Nu har vi precis kommit in från skyltsöndagen,,,,och det snöar och snöar och snöar,,,
Så här stor snöhög har det skottats ihop nu ikväll :-)
Vintern har verkligen kommit :-)Fuck you,,,,,,,"jävla idiot"


Det var Peter "PC" Carlsson, som startade insamlingen "Den jävla idioten" till barncancerfonden till Maddes minne. Nu har han höjt ribban och målet är nu att samla ihop 120000:- till lucia,,, så var med och ge "den jävla idioten" fingret! Var med och samla in en julgåva till alla cancerdrabbade barn och ungdomar.
Det är en julklapp till någon du kanske inte känner,,,eller någon du känner som kämpar emot cancern.
Tim kämpar just nu mot cancer,,,, hans mamma bloggar om hans kamp.
Skänk en julgåva till barncancerfonden.

Det är förunderligt,,,


Foto: Christofer Eriksson


,,,när man blickar ut över himlen, ut i månskensnatten. Så små vi är! Så lite vi vet,,,så oändligt stort det är där ute,,, oändligt - det är ett svårt begrepp. Allt som vi har och ser är en början och ett slut på,,, men inte rymden. Den är oändligt,,,det är svårt för våra hjärnor att förstå!
Går det att förstå oändligheten?
Tänk så mycket fler solsystem det finns,,,oändligt förmodligen :-)
Varje stjärna är en sol, som är mycket mycket långt bort,,,, och bara i våran galax finns det oändligt med solar och solsystem,,,, och det finns oändligt många galaxer!
Häftigt va!
Det finns förmodligen oändligt många planeter där ute bakom månen,,,
Vad tror du? Tror du vi är ensamna?

Håll mitt hjärta,,,,

 

,,,,håll min själ!


,,,,tag mina händer och gör mig hel!

Tack,,,,,,,Mammamelissa för denna underbart fina utmärkelse! Tack, tack tack,,,jag blir rörd ända in i själen, och lite snopen över denna blogg blomma :-) Men såååå otroligt glad :-)
Det värmer ända in i märgen på min frusna lapplands kropp.
Att få en utmärkelse betyder mycket för mig, får mig att vela fortsätta blogga, får mig att känna mig behövd och omtyckt. Denna blomma ger mig hopp och glöd,,, den får mig att se framåt och blicka uppåt!

Tack goa du Melissa :-)


Nu är det ju då min tur att sprida denna vackra blomma vidare till 7 bloggar jag tycker om och det blir som följer:

Aurosia:   För ditt öppna hjärta, och din rättframhet och ärlighet.
Christofer:  För dina otroliga kunskaper inom fotografering som förgyller mångas tillvaro.
Carpe Diem:  För din kamp, dina underbara beskrivningar som bara går rakt in i hjärtat. 
David:   För din hela person som utstrålar kärlek till din Madde och din nästa.
Levaidag:  För ditt underbara mammakärlek till dina barn, din kamp för Madde och för din possitivitet.
Christine:  För att din nya blogg kommer att ge mig många goda skratt, för din kamp och kärlek till din syster Madde.
Madde:  Som ett minne för att du för alltid har rotat dig fast i mitt hjärta,,lärt mig så mycket, och fått mig att se saker på andra sätt, fått mig att inse vad som är viktigt. Att leva här och nu - det kunde du Madde :-) Du finns alltid kvar!

Frosten biter i,,,

Foto taget av Christofer Eriksson i vindeln - västerbottenBild tagen i Hällnäs - Västerbotten av Christofer Eriksson. Foton tagna av Christofer Eriksson i vindeln, Västerbotten.

,,,och karg blir vintern, men när frosten slår till och vintern kommer är det dags för vila,,, vila för att kunna leva upp igen och leva livet i full blom till sommaren. Det är som för oss människor - ibland behöver vi frostas in lite, och gå i dvala,,,spara på reserverna, för att kunna blomstra och växa oss starka när viloperioden är över.


Dessa underbart vackra bilder är tagna av Christofer Eriksson. Han har otroligt vackra bilder och en fantastik fotoblogg. Besök honom och dröm dig bort i en underbar värld av vackra naturfoton!

Tack Christofer för att jag får låna dina bilder :-)


En andlig vän,,,,

,,,,vill jag känna nära. Vår inre röst hörs allt svagare, vår själ får allt mindre utrymme i dagens samhälle. En av orsakerna är att vi lever ständigt uppkopplade, ständigt tillgängliga när som helst på dygnet. Denna mobila tillgänglighet kan bli en stor stressfaktor för många, forskare börjar se att detta innebär en stor risk för vår hälsa och vårt välbefinnande. Vi glömmer att stänga av omvärldens krav och förväntningar, och glömmer bort våra egna behov. Det känns som om vi ibland bara finns till för andra, och vi får dåligt samvete om vi gör något för oss själva. Vår livssituation kan leda till oro och rastlöshet, det känns som om vårt liv inte är riktigt levande. Våra känslor hänger inte med. Livsgnistan mattas ut, och vår livsenergi tröttas ut. Det finns stunder då vi behöver hjälp, och ofta kan vi få det, från nära och kära,,,människor som ser våra behov och finns där för oss. Men lika ofta kan vi känna oss ensamma och övergivna ändå. Vi orkar inte med, hinner inte med oss själva, och vi vet inte hur vi ska ta oss ur ekorrhjulet,,,,det är då vi ska söka oss inåt, finna vår andliga vän och hämta kraft,,,finna ro, och stillhet,,,ha en stunds tystnad i meditation,,,en stunds vila för kropp och själ,,,,en stund av ett rosenrött bad av kärleksenergier,,,, känna hur vi fylls av det andliga. Bli uppbyggda igen, och känna igen sina inre behov, och förvalta dessa stunder med omsorg.

Änglarna,,,,
,,,,strör stjärnglans över mig, och nu är det snart jul och det är så mysigt och rofyllt,,,, i och för sig har vi ju julklapps stressen, men att försöka ta det med ro, och inte lägga så stora krav på sig själv kan vara en behövlig inställning i dessa tider. Jag tycker i alla fall att julen är underbar och att det är en stämning som inte går att uppnå under årets andra högtider.
Till helgen ska jag baka med barnen, sätta upp julgardiner och pynta lite, och julpyssla lite,,, oftast åker det på en skiva med julmusik också,,,,
Men det finns många som har sin svåraste tid nu här framöver, som har det jobbigt och är ensam,,,,som känner sig utanför och bedrövad,,,,julen som är så mångas stora glädje, är för lika många en stor kaos av dåligt mående. Just julen blir så påtaglig för de som är ensam, och de som mist någon de älskar,,,julen kan vara hemsk att genomlida för alla de som sörjer och alla de som är utstötta i samhället,,,,
Så även om jag älskar julen, och har underbara julminnen, så går mina tankar till de som har det svårt på julen. 
Man ska  inte ta för givet att alla ska må bra under juletid, och känna en överväldigad spänning som barn,,,, inför julafton, det finns många som får uppleva en hemska jular med alkohol och droger, och inga klappar,,,ingen som bryr sig, inga vänner,,,, och det sätter sina spår,,,, en del får aldrig bort dessa spår,,, till dem går mina tankar i jul,,,,


På minisemester,,,


,,,åker jag nu till storstan ;-) Jag kommer att vara borta tills helgen är slut, och jag är slut, och alla pengarna också är slut,,,
Ha en härlig fortsatt vecka, och en alldeles underbar helg på er alla.
Allra varmaste kramarna till er.

Sorg,,,,,,,,är så hård och så kall.
Så tvär och så vred,,,,och så oändligt lång.
Sorg är så svart och så djup,,,,så ill och så elak.
så hemsk och så grym,,,,men ändå så behövlig.
För sörjer vi inte kommer vi inte vidare.
Sorgen som är så vidrigt vedervärdig har ändå en funktion att fylla!
Den stärker oss, den transporterar oss och den helar oss,,,
den gör oss ödmjuka.
Bara den får ta den tid på sig som den behöver - sorgen.

Funderingar

Funderingar

Jag brukade äta massvis av naturlig mat tills jag insåg att de flesta människor dör av naturliga orsaker.


Ta aldrig för seriöst på livet. Ingen överlever i alla fall.


Trädgårdsregel: När du rensar ogräs och du verkligen vill veta om det är ett ogräs och inte en värdefull växt, dra i den. Om den lossnar lätt är det en värdefull växt.


Det enklaste sättet att hitta något du tappat bort hemma är att köpa en ny.  


Har du tänkt på att nu när 'alla' har en videokamera är det ingen som pratar om att han eller hon har sett ett UFO.


På 60-talet tog folk LSD och liknande för att göra världen knäpp. Nu när världen är knäpp tar folk Prozac för att göra världen normal.


Hur kan det komma sig att en enda liten oförsiktig tändsticka kan starta en stor skogsbrand när det krävs en hel jäkla ask tändstickor för att tända en lägereld?


Vem var den första person som tittade på en ko och sa: 'Jag tror att jag ska klämma på de här dinglande sakerna och dricka vad som kommer ut ur dem?'


Vem var den första person som sa: 'Ser du den där hönan? Jag ska äta nästa sak som kommer ut ur hennes rumpa.'


Varför lämnar din gyn-läkare alltid rummet när du ska klä av dig om han ändå ska se dig naken sen?


Fungerar Alfabetsoppa även för analfabeter?Varför fastnar inte limmet på insidan av flaskan?  

 

Sådan herre, sådan hund ;-)
Ja, man kan ju undra vilken hund man ska skaffa :-))

Yoga,,,,
,,,,gör gott för både kropp och själ. Ger balans i livet. Yoga är ett kraftfullt redskap mot stress, det är enkelt att göra, och det finns övningar som passar alla. Yoga är en mycket gammal träningsform, som man vet har funnits så långt som 4 till 5000 år tillbaka.
Det finns många olika former av yoga, men jag gillar kundaliniyogan bäst. Den är en lugn yoga som har mycket meditation. Den ger mig lugn ro och stabilitet,,,, det är bevisat att det sänker puls och blodtryck och att man blir mer koncentrerad och får bättre immunförsvar.
Att få in mer harmoni i dagens stress är nog välbehövligt för många av oss.Jag skulle vela,,,,,,,vara en hjälpande hand, som lyfter och bär mina läsare som har det tungt.
Jag skulle vela omsluta dig med värme och kärlek, lyfta dig ur din djupa sorg.
Sitta hos dig och lyssna,,, stryka undan håret i din panna och torka dina tårar.
Säga att allt ordnar sig, det kommer att bli bra - Du orkar igenom det här!
Jag tror på dig, jag tror på kärlek, jag tror på förlåtelse, jag tror på vinnande kamp.
Jag lyfter dig upp,,,upp till styrkan att ta dig framåt.

Vindensmelodi
Vinden viskade mitt namn, så varmt och så ömt.
Sällan har jag känt mig så uppvaktad och så ren.
Vinden viskade att jag är betydelsefull.
Sällan har jag känt en sådan lycka och stolthet.
Vinden viskade att jag är behövd.
Sällan har jag känt mig så behövd och så glad.         
Vinden viskade att jag är utvald.
Sällan har jag känt mig så utvald, och så unik.
Vinden viskade, och jag lyssnade.
Vinden smekte, och jag kände.
Vinden mojnade, och jag saknade,,,,

Härligt är det när det blåser - Då min Vind kommer till mig igen.

Vindensmelodi


Vinterfrost.

Nu har vintern kommit,,, det ligger nysnö på backen och det blir så vackert knastrande vitt.
Man ser frostkristallerna på vindrutan, och på trädgrenarna,,,, och tänk att varje snökristall är unik!
Precis som du och jag..
Kylan har slagit till och det är minus grader,,,, jag har tänt en brasa i kaminen, och har levande ljus
utspridda i huset,,, barnen är på aktiviteter - och jag kryper upp i soffan med en stor kopp "ingen som du" the,
som jag har fått av en god vännina,
filten om knäna och en klick honung i theét,,,, jag lyssnar på eldens knastrande och ser hur lågorna leker tafatt.
Ute är det vitt och kallt,,,och vackert!
Vackert med vinter.
Vackra vinterfrost.


Morgontrött.
God morgon,,,, eller nu är det ju egentligen mitt på dagen, men hur tycker du att en god morgon skall se ut? För att få en bra start på dagen är det ju skönt om mornarna blir bra,,, men det är oftast som mest stressigt då, men ungar och skolväskor, och frukost,,,
Men hur ser en bra och härlig start på dagen ut för dig?
Jag som är jordens morgontröttaste har liiiiite problem med detta med mornar - jag önskar att jag var morgonpigg, och att jag kunde komma upp i tid, och få ta det lugnt,,,göra mig iordning i lugn och ro,,,innan jag väcker barnen,,,få äta en härlig frukost med gott om tid, och tända ljus. Skicka iväg barnen på skolan, och få tids till yoga eller meditation,,,, för att sedan möta dagen med ett leende och en inre ro.
Det skulle räcka med att kliva upp en stund tidigare för att få allt det här,,,, men jag bara orkar ju inte! Nu har jag inhandlat en Phillips Wake up light,,,som jag visserligen bara har provat i två mornar,,,, men vi får väl se.  
Kanske är jag en sjungande lärka snart på mornarna ;-)


Vinn vantar.

Var med och tävla om dessa härliga vantar. Dessa och mycket mycket mer hittar du hos,
Ninas Webbschop Piecec of Nina eller gå in på hennes blogg Nina på johangården.

Ibland fäller ...Ibland fäller jag en tår för allt som är ont och allt som är svart,,,,jag gråter för alla som har det svårt och alla som kämpar, jag gråter för dig och för mig, och för att allt som är gjort är gjort. Många gånger vill jag gråta,,,,för att det lättar. Andra gånger gråter jag även fast jag inte vill,,,biter mig i läppen så att det blöder för att inte sippra,,,läcka igenom - men det väller fram ändå,,,som ett vattenfall. 
Att gråta för en sak ibörjan,,,och sluta med att man gråter för allt,,,för allt som är hemskt och orättvist.
Men gråt är förlösande, gråt tillhör våra affekter,,,vår sätt att lätta på trycket, som är välbehövligt. Så det är bra att gråta,,,att släppa fram,,,ut med det.
Så gråt,,, gråt så länge du vill,,,,,Vad gråter du över? Vad får dig att känna att det brister?

Du är vad du tror.

Du är vad du tror.

Ingen eskimå lär sitt barn att jaga lejon.
Ingen indian lär sitt barn att knyta skor.
Ingen stadsbo lär sitt barn att mjölka kor.
Alla lär sina barn det de tror är viktigt att kunna.
Men....
Många vet inte vad de ska välja att lära ut.
Många lär fel.
Många orkar inte lära ut någonting.

Du har en historia bakom dig.
En historia full av läromästare.
Allt vad du tror att du är idag,
beror på dessa läromästare.

Sa de att du var bra.
Fick du prova om och om igen.
Tyckte de om dig.
Då tror du att du är bra.

Sa de att du var dålig.
Fick du aldrig prova.
Tyckte de inte om dig.
Då tror du att du är dålig.

Ingen är dålig, även om du tror det,
Det är det du tror,,,men du kan ha fel;-)
det är något inlärt,,,
ett beteende som du har fått
pga hur dina läromästare har
behandlat dig.
Du ÄR bra!

Japp,,,så är det :-)

En nyckelpiga landade på min axel idag, och sade till mig:
" jag ska flyga upp till himlen i dag för att möta vår Herre,
är det något jag ska be om? - Fint väder kanske? "
Jag svarade:
"Nej! - Du ska bara be honom vaka över de som läser det här,
de är nämligen väldigt speciella, fint väder behövs inte,,, de är
solstrålar i sig själva och sprider mycket ljus och värme till alla
omkring sig.

7 saker om mig.

Jag fick en utmaning av Malve,,,och kopierade den rakt av,,,men insåg sedan att jag kan välja vilka 7 saker som helst att berätta om,,, och istället för att ta bort mitt förra inlägg, så väljer jag 7 nya saker att berätta om :-)


Jag är uppvuxen på ett jordbruk, och är en riktig "bonnjänta", även om jag inte bor på landet nu så kommer naturen och djuren alltid att vara mig kär och nära,,, Jag hade de flesta djur när jag växte upp, bla en egen get, får, kattor, hundar, häst,,,och så kossor så klart,,,men grisar hade vi aldrig.


Det vackraste jag vet är kärlek,,,, i alla former, till människor, naturen, djur. Kärlek kan aldrig vara fel, och är alltid varmt och härligt att få ta del av. Att vara utan kärlek i sitt liv är det mest tragiska jag vet,,, det jag blir mest ledsen över. Det ska ingen männsika eller djur behöva uppleva.


Min innersta önskan är att få vara fri från stress, ha ro i själen och vara lycklig med min familj. Jag jobbar på det :-)Jag har varit ett träningsfreak,,,, observera har varit :-)) kört på gym och tränat Ju-Jutsu 5-6ggr/veckan, har grönt bälte i Ju-Jutsu ;-)Gud finns hos mig ibland och inte ibland,,,jag är en som tror mycket emellanåt på endera Gud,,,eller naturen eller buddha,,,eller reinkarnation mm mm,,,,, och ibland kastas jag ut i tomma intet,,,där evulotionsteorin tar över och jag finner ingen mening i någonting - allt är en slump och allt är ett enda stort big bang,,,, kan man kanske placeras in i facket "sökare" då ;-)  Men kärleken tror jag alltid på!!!! Och min Gud är kärlek :-) vare sig han heter Buddha, Allah, Jehova,,,eller Gud.Mitt hus har jag renoverat själv, lagt in golv, tapetserat och byggt altan, fixat badrummet. Jag gillar inredning och att gå på IKEA :-) trots att det är låååååångt till IKEA. 


Som barn ville jag bli ambulansförare, jag var stolt över att vara fosterbarn, jag såg inga hinder i livet, och var en possitiv energirik tjej. Nu som vuxen inser jag mina begränsningar, och att hinder finns,,,,men de är till för att övervinnas. Utan motgångar, vet man inte hur lycka känns.
Lycka är att vara frisk och ha kärlek i sitt liv.

Jag utmanar alla som vill att skriva 7 saker om sig själva.

Kärleken är........det vackaste jag vet. Att få älska och att älskas, känna närheten, närhet av kärlek och i kärlek,,, låta tiden stanna upp, Öppna sinnen, som förenas.
Sinnliga är dessa stunder.
Stunder av kärlek.

Utmaning av Malve.

Jag har nyligen ,,,,upplevt stressen på nära håll,,,väldigt nära, nämligen i mitt hjärta och djupt i min själ. Nu jobbar jag på att minimera stressen i mitt liv,,,,för att få bort den helt är omöjligt,,,det är bara att inse - man måste lära sig hantera den på ett annat sätt.

I min torktumlare,,,, finns ingenting,,,,,jag har nämligen ingen - suck, hänger all tvätt.

Min allra käraste ,,, är det bästa, vackraste och ödmjukaste jag har ;-)

Om mina barn,,, fått heta vad jag ville först skulle det ha varit Jennifer eller Simone och Milton eller Tim.

Om min mamma,,,, inte hade fött mig,,,,var hade jag varit då, och om hon hade tagit hand om mig hade jag nog inte heller levt idag.

Jag köper,,,, numera oftast bara saker jag behöver,,,inte lika ofta saker som jag bara vill ha för att ha.

Nio gånger av tio,,,, ligger jag och znoosar alldeles för länge på morgonen, och tar mig inte upp till min meditation eller yoga.


Den här utmaningen fick jag av Malve.
Uppgiften är följande:* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa* Utmana 7 andra i slutet av inlägget och länka till dem* Lämna en kommentar i deras blogg om att de har blivit utmanade.


Jag utmanar alla som kikar in här och känner sig manade :-)

LivetAtt födas älska leva och dö, det är gången i livets ekorrhjul. Det går runt runt runt,,,och däremellan kan vi stanna upp och känna efter livet, försöka leva det i sin fullkomlighet,,,försöka upptäcka vad livet egentligen är,,, är det att äta sova jobba?
Eller är det att kunna stanna upp, känna och se livet som är här och nu? Att få in livet i vardagen med betydelse,,,och inte bara stressa vidare i ekorrhjulet,,,, går det att stanna ekorrhjulet?
Kan vi få ut mer av livet i saktmod än i stress? Det är ju så mycket som ska göras,,,som måste göras,,som måste fungera,,, hur blev det med valen i livet Vindensmelodi? Hur väljer du din väg? Hur stannar du ditt ekorrhjul? Var tog meditationen och yogan vägen?
Du har så mycket i ditt hjärta och i ditt huvud - men svårt att få det i handling för dig själv.

Hur stannar ni era ekorrhjul?

Val

Har haft lite bloggpaus,,,livet är stressigt och fullt av val ibland,,,, och som jag skrivit tidigare så har vi alla val att göra, att välja vilken väg vi ska ta,,,jag har valt att vila lite från bloggandet.
Men att blogga kommer jag att fortsätta med,,,och jag har ju fått så otroligt många härliga vänner här ute i cyberrymden, som ger mig så mycket.
Tack för att ni finns därute :-)


Maddeandan

081102 Enbart Vinnare

Enbart vinnare

Sedan Madde dog den 15 september kl.02.15 efter en lång kamp mot "Den jävla idoten" så har över 1.200 personer skänkt pengar till barncancerfonden. Alla VI som skänkt har nu vunnit en Xbox 360. Detta har vi gjort som tack för vårt engagemang. Bloggen Enbart som startade insamlingen ger denna Xbox 360 vidare till Anne, Maddes mamma. Hon vill ge den till ett sjukhus som behandlar barn med cancer, ett sjukhus där Madde behandlades.


Vinnare, Xbox360, Madde, www.enbart.blogg.se barncancerfonden

Tack Enbart för att du startade insamlingen.

RSS 2.0