Jul lov.
Nu tar jag en bloggpaus över jul, Jag kommer att befinna mig i mitt föräldrahem, och bara vara,,,äta mammas goda julströmming,,,träffa alla kusiner och deras barn, spela spel och berätta historier framför brasan. ta på sig de allra vackraste hemstickade ullsockorna,,,som är stoppade flera gånger - så vackra - så mycket liv i dem,,,så många färger,,,stickade och stoppade med kärlek av min Farmor.
Att umgås med min familj är det högsta jag kan önska mig i julklapp. Att få fira jul i lugn och ro,,,och kanske hinna ut med en gröt tallrik på julaftonsmorgonen till stallet,,,det är mysigt det :-)  Och den blir alltid uppäten - Tro´t eller ej ;-)
Ta en promenad och höra snön knarra under fötterna. Kylan bita i kinderna för att sedan komma in igen och ta på ullsockorna och sätta sig framför brasan.
Känna doften av knäck och fudge,,,, mamma kokar den allra godaste av fudgeár.
Sen på kvällen kommer den riktiga tomten till oss,,,, ja, faktiskt! Han kommer och vi vet inte vem han är :-)) Han har lyckats varje år att knacka på fönstret och förbluffa både vuxna och barn,,,, år efter år,,,och ingen har klurat ut vem det är - han går runt i de få gårdar som finns runt om,,,, måste vara den riktiga,,,eller hur ;-)
Men klapparna delar vi med våran egen tomte,,,för du vet - den riktiga som smyger omkring,,,han kommer aldrig in,,,,men jag tror han tycker att gröten är god i stallet :-)
Barnens ögon glänser i skenet av de tända ljusen och de lyser av förundran och av förväntan. 
Jag kommer att ha fullt upp med att bara vara,,,,så jag vill önska er alla underbara läsare en riktigt riktigt


GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Jag lovade ju,,,
,,,att jag skulle skriva om vad jag tyckte om denna väckarklocka, när jag hade haft den ett tag - göra en liten utvärdering,,,för er som tänkt köpa den i julklapp kanske :-)
Den är faktiskt helt superbra!!!
Jag som är världens morgontröttaste tycker helt klart att den var värd pengarna.
När klockan ringer på morgonen är det redan ljust i rummet, och ögonen har vant sig, så man är inte så där supertrött när klockan ringer,,,dessutom brukar jag vakna till innan klockan ringer eftersom det har blivit så ljust,,,man vaknar liksom naturligt till av ljuset precis som det är på sommaren.
Dessutom kan man välja om man vill vakna till fågelkvitter, radio eller alarm,,,,fågelkvittret är sååååå ljuvligt att vakna till!

Helt klart köpvärd för den morgontrötte :-)

Hm,,,,,,jag undrar om tomten kommer snart ;-)

Lyssna,,,

Foto taget av Christofer Eriksson - västerbotten

Foto: Christofer Eriksson

,,,när det pratar till dig. Så många hus det står,,,obebodda, lämnade, ödelagda. Men med en historia,,,, det finns i väggarna,,,berättelsen om alla de människor som en gång levt där, arbetat på gården, ätit sin middag vid middagsbordet i köket,,,,älskat, eller kanske hatat, slagits och supit,,,misshandel, otroheter,,,ja, säg vad som inte ryms inom fyra väggar. Nu står huset där - övergivat, förfallet och bortglömt,,,men har så mycket det skulle kunna berätta. Så många levnadsöden på nocken. 
 

Förtvivlan,,,,,känner man många gånger, över barnen, över medmänniskor och över sin egen situation,,,sitt eget liv. Men att den skulle ha ett ansikte i form av en katt visste jag inte ;-)

Jag - konstnär?

Jag har som hobby att måla lite då och då,,,, och sist min far var på besök,,,"snodde" han mitt senaste verk :-)) Och nu har han ramat in den :-)
Wow,,,att det var min tavla,,,blev ju mycket bättre med ram på,,,än när den stod där på staffliet :-))
Kanske får ta fram hobbyfärgerna igen :-)

Landskap målat av Vindensmelodi

Luciahelg.På väg hem till byn åkte vi längs en översnöad oplogad väg,,,där det hade snöat över 1meter blötsnö bara på några timmar,,,alla träd hängde tunga som spända pilbågar längs vägen,,,en del så tyngda av snö att de gick av. För att ta sig fram var man tvungen att sick sacka mellan nedfallna träd över vägen.
Fast detta underbart vackert julsmyckade hus körde vi förbi i snöyran.

När vi kom hem till den lilla pittoreska byn, var där ingen el,,,den hade varit borta sedan kl ett på dagen, så det var rätt utkylt där, men med stearinljus och en stickning och kortspel njöt vi av kvällen där. Natten blev kall och vi låg med dubbla täcken fullt påklädda.
På morgonen var det 14 grader inne. Självaste Luciadagen åkte vi in till stan för att julshoppa lite, och där mitt i köpcentrumet möttes vi av:
Självaste ljusbäraren själv med tåg. De sjöng underbart vackert och hade med sig en hel bakgrundskör,,,som står där uppe i svart bakom luciatåget. Otroligt duktiga sångare med vackra röster. Efetr julshoppingen åkte vi åter tillbaka till landet bortom ingenstans,,,eller åtminstone bortom ström.
Nu hade huset kylts ner ännu mer,,,och det skulle inte ens vara mysigt att sova i 10 - 12 grader, så vi packade ihop, och åkte tillbaka hela vägen hem.
Men vi fick se Lucia med hennes vackra tärnor :-)

Nu när jag ringde hem, så hade strömen fortfarande inte kommit tillbaka, så det är endast kring 8 grader nu, så de har utrymt huset, och åkt till grannbyar för att sova,,,,dock finns ju nu en överhängande risk för att vattnet fryser och att djuren i ladugården inte får vatten,,, så jag hoppas verkligen att det löser sig snart.

Utmärkelser :-)

Det kommer som ett porlande regn över mig,,,lyckan av att få flera fina utmärkelser igen. Tack kära Malve och Chissra för dessa!Denna har jag fått tidigare så den får stå och blomma här hos mig och kommer inte vidare denna gång.


Denna underbara rulle med härliga ord inuti värmer mig:

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande! Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse...


Denna går vidare till:

Nina på Johangården.

Diqueen

Malve mitt i livet

Chissras

Mariasbetraktelser

Livskrafter

Adventure of life

Gisans.Lucia.Det snöar, och snöar och snöar,,,,imorse kom jag knappt ut med bilen :-)) Det är riktigt vinterland här nu. Men det är lite mildare,,,i morse var den bara 9 grader kallt,,,helt underbart väder. Hoppas solen kikar fram också.
Ikväll åker jag hem till mitt föräldrahem och firar lucia.
Så ha de gott alla vänner, och ha en underbar Lucia!

Du får inte,,,


Det var en gång,,,

,,,en liten flicka som hade tappat tron på allt gott och all kärlek. Hennes yta var kall och hård, hennes ögon var tomma och kalla. Hon var tärd och grå,,,och hon hatade.
På en bänk satt hon och ristade hon in  "Hata livet"  med stora bokstäver,,,,
Hennes liv hade varit alltifrån lätt, och hon hade lärt sig att tränga undan de tårar som en gång fanns i hennes bröst,,,nu fanns där bara sten.
Hon hade blivit sviken av vuxenvärlden allför många gånger,,,även av så kallade vänner. Det fanns dagar då hon önskade att hon aldrig hade fötts till denna värld, dagar då hon ristade sina armar med rakblad, dagar då hon inte ens orkade duscha.
Hon satt tyst och stilla och hennes späda lilla kropp skavde mot den hårda bänken, det värkte i hennes fötter, och skorna som hon fått av en moster för flera år sedan var det snart ingen sula kvar på. Men vem brydde sig om det. Hon drog den unkna jackan om sig och tände en cigarett,,, reste sig långsamt och gick in mot city.
Efter ett par hundra meter satt det en gammal man på gräset med korslagda ben och mediterade,,,,det fångade hennes nyfikenhet för en sekund,,, vad var det för dåre!
Hon stannade upp, och fler av fotgängarna på den lilla gångvägen stannade också till och tittade nyfiket på den gamle mannen,,,, det fanns visitkort framför honom i en liten korg, tillsammans med lite mynt som vissa av de förbipasserande hade skänkt.
Hon böjde sig ner och låtsades släcka cigaretten när hon snabbt som en liten iller plockade åt sig ett visitkort, och drog därifrån snabbt.
På visitkortet stod det  "finn din lycka"  och sedan telefon nummer, och namn på mannen. Även fast hon inte hade sett hans ögon ens,,,så hade han gjort ett intryck på henne som hon inte riktigt kunde placera,,,hon hade inte fack för dessa känslor,,,kanske var det ett inre lugn som han utstrålade där han satt, som tilltalade henne. Kanske kände hon en livlina räckas ut i hennes missär,,, kanske fanns där något kvar i hennes inre som kunde lagas av någon, eller något,,,kanske fanns det hopp?
Det gick några veckor innan hon tog sig modet att ringa upp den gamle skäggige mannen, och han stämde träff med henne direkt! Tänka sig,,,inte på Måndag, eller om en vecka,,,,eller "vi får se"  "kanske"  - utan,,,, "nu meddetsamma"  Detta var första gången på väldigt länge som hon hade haft kontakt med någon vuxen som pratat med henne och lovat henne att ta sig an,,,både henne och hennes problem. Det var också första gången på väldigt länge som hon hade funderat på hur hon skulle klä sig när hon skulle gå ut. Det kändes skönt i det lilla späda flickbröstet,,,som en typ av värme som spred sig.
Mötet med mannen gav henne hopp och livslust, det gav henne en tro på något. Det gav henne kärleken tillbaka,,, den kärlek som var ämnad för henne,,,kärleken till sig själv.
Flickan forsatte att gå på möten med den gamle mannen,,, de tränade yoga och meditation,,,de samtalade om livet och döden. Han lärde henne att lita på sig själv och sin egen gränslöshet. Han lärde henne livets gåtor.

Flickan växte sig starkare och tryggare, fick ett inre lugn och var nöjd med livet, och hur det hade utvecklat sig,,,hon blev en glad och öppen ung kvinna, som var hjälpsam och ödmjuk.
Många många år senare, då hon var en äldre kvinna och livet hade varit gott mot henne, besökte hon den stad hon en gång växt upp i,,,,hon gick efter en gångstig in mot city och stannade till vid en parkbänk,,,,
och fick syn på två ord,,,,  "Hata Livet"
Den nu mogna kvinnan, log ett litet snett leende, både av smärta och kärlek. Hon tittade sig omkring för att se om någon iakktog henne,,,och så ristade hon över ordet  "Hata
Kvar fanns bara  "livet
Kvinnan log nu med hela ansiktet, drog ett djupt friskt andetag,,,och släppte det sista av sina inre obearbetade tankar. Vindensmelodi


Give me some smile :-)


25 grader kallt,,,


,,,,var det idag på min promenad,,,jag kan säga att det inte blev så lång promenad, för det var riktigt bitande kallt, men solen sken och det var helt underbart vackert,,,, tycker lite synd om kaninerna bara nu när detär så kallt, men burarna är ju isolerade, och de har ju fått en ordentlig vinterpäls.

Hej, mitt vinterland,,,nu är det läge förr Norrsken ikväll :-)

Jag funderar på.

Många gånger funderar jag på djur,,,appropå hundar, och vilken ras man är lik. Jag undrar hur mycket känslor djur har,,,vilda som tama. Visserligen är tama djur mera präglade av oss människor och kanske kommer oss närmare varandra, men även vilda djur kan ha djupa känslor,,,
Jag läste i aftonbladet ikväll om två hundar i Santiago som skulle korsa en gata och den ena hunden blev påkörd,,,då sprang den andre tillbaka sick sack mellan bilarna ut på vägen och drog in sin kompis till vägkanten och till tryggheten - Va!!! Är det inte fränt!!
Tyvärr dog hunden, och då funderar jag ,,,hur mycket sörjer inte denna stackars jycke som blev kvar här i vår karga värld.

Man hör om elefanter vars barn har dött,,,som mamman är kvar hos den livlösa lilla ungen i dagar,,,för att hon sörjer,,, medan flocken också kan vara kvar och vänta på mamman,,,fast en bit bort för att ge henne lite privacy - Otroligt va!
Och tänk att det var just vi männsikor som fick makten över allt,,,, det kunde lika gärna varit girafferna som regerade i världen :-))

Jag har läst artiklar om hundar som sörjer sin husse och vägrar lämna entren på sjukhuset där deras husse dog,,,som sitter kvar i åratal,,, (måste ju vara någon som ger dem mat givetvis,,,personalen kanske)
Djur älskar och djur saknar,,,djur kan gråta och djur kan skratta. Precis som vi.


Och här hittade jag ett tårdrypande filmklipp,,, helt makalöst vilket kärt återseende :-)


För ett tag,,,

,,,sedan så skrev jag ett inlägg om  sådan herre sådan hund,,,och lade ut lite roliga bilder på lika hundar och människor,,,och många undrade vad jag var för typ av hund,,,,jag har funderat och funderat,,,,men har inte kommit på vilken ras jag skulle vara,,,, men nu :-) när jag kikade in hos Di ikväll hittade jag det!!!  Hundtestet!!! Som visar vilken hund jag är mest lik,,,, och gissa vad det blev  ;-)
 

En Golden,,,, Hm, ja, kanske ändå,,,tycker jag att det stämmer rätt bra - men inte till utseendet :-)

   
Golden Retriver Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan.

Vill du kolla vilken typ av hund du är? ;-) Kolla in här.

Tack,,,,,,Gisan för din utmärkelse av mig och min blogg :-) Du är verkligen "Ett ljus i mitt hjärtas mörker" :-)) Tack, tack oändligt tack för att du finner min blogg läsvärd och betydelsefull :-) Det betyder mycket för mig i sin tur.
Och för er som vill läsa just om " Ett ljus i mitt hjärtas mörker" - gå in och beställ boken direkt av författaren sjäv :-)
Jag har fått denna nominering/utmärkelse tidigare, och givit den vidare,,, så nu och den senaste gången gav jag den vidare till alla er som inte fått någon utmärkelse.

Tack!

Nu har,,,,,,den andra advent redan passerat, julen närmar sig och spänningen stiger. Barnen blir mer och mer förväntansfulla och börjar knorra när det viskas,,, men de nöjer sig med komenatren "det är snart julafton,,,och då får vuxna ha hemlisar" 
Det skakas och kläms på paket, det funderas och det önskas.
Pepparkaksbak och lussebullar.
Glöggen doftar i huset och vi julpysslar, julen är närvarande i allra högsta grad.
Vi ser med glädjefyllda ögon och förväntan fram emot lucia, hon som kommer med ljus och frid i juletid. 


Med ett,,,,,,,, leende lindar jag mina tankar, runt ett finger av kärlek.
Jag hör hur kärlekens puls kluckar i mina öron, mina ådror
får en pulserande kick av lustfyllt blod, varmt blod, ömt blod,
kärlekens blod.
Ljuvliga minnen leker tafatt runt mina fingrar, jag ser på mina
händer, som är fulla av kärlek.
Kärlek att ge,,,kärlek att ta emot.


Åtta,,,

Utmanad av Vida :-)


Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på alla "8-sakerna".
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.


8 favoritprogram: 
- Dokument utifrån
- Dukument inifrån
- Kalla fakta
- Debatt
- Andra avenyn
- Stjärnor på is
- Så ska det låta
- Parlamentet

8 saker jag gjorde igår:
- Klev upp alldeles för sent.
- Jobbade
- köpte julklappar till barnen
- Åt på frasses med min dotter
- Gick på alphakurs
- fastade inför blodprovet i morse från kl 20:00 igår kväll.
- Fick hem skolfotona och tittade på mina bedårande barn.
- Pratade med min syster i telefonen,,,hon bor för övrigt i Stockholm.

8 saker jag ser fram emot:
- Att få bli riktigt fri från all stress ;-)
- Att få en lugn jul med familjen, god mat och mycket klappar åt barnen.
- Jul semestern
- Vårvintern med skoter i fjället.
- Kaninungar till våren.
- Att träffa alla bloggare i februari :-)
- Att få börja på stressenheten i umeå.
- Att få färdigt renoveringen av mitt hus,,,,hittar på nya projekt hela tiden :-))

8 favoritrestauranger:
- Koh Phangan på skånegatan med kitsch, fantastisk mat!
- Kinarestaurangen i Umeå.
- Lottas krog i Umeå.
- Kommer inte på några fler som är verkliga favorieter,,,,


8 saker på min önskelista:
- drömjobbet
- Mera ledighet
- En laptop
- spikmatta
- Mera pengar
- En ny garderob :-))
- boken om munken som sålde sin ferrari
- flera mysiga feelgoodfilmer för dagar som behöver lite extra glitter


Jag utmanar alla som känner sig manade :-)

Dagens ord.

Allt kan man ta ifrån människan, utom en sak - den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig.

Levande ljus,,,,
,,,, är något som jag gillar att sprida runt mig. Att tända ljus runt om i huset ger en varmare känsla, en känsla av lugn,,,en känsla av liv. Att få sitta och titta på en fladdrande låga,,,eller in i en eld är rogivande. Man nästan känner hur andhämtningen blir lugnare och djupare.
Nu när det lackar mot jul tar jag tillfället i akt och tänder så mycket ljus jag kan,,,även ute. Åh vad jag gillar ljuslyktor av olika slag,,,islyktor, snölyktor, eller riktiga köpes lyktor. Allt ljus är välkommet.
Jag undrar varför människan faschineras så av elden?
Varför ger den ett sådant lugn till själen?

Tack,,,

,,,, Mariasbetraktelser och Vida  för den fina bloggblomman!

Det värmer nu i vintertider att få en utmärkelse som denna,,,jag blir lika glad varje gång,,,det är som små pärlor att bevara i hjärtat. Och dessa små vackra pärlor kommer jag att kunna plocka fram i tider då det känns tungt och motigt,,, tack söta ni för det :-)
Jag har fått den en gång och gett den vidare,,, denna gång får den gå vidare i cyber rymden till alla som vill ha en utmärkelse och kanske inte fått någon.
Till alla er som är utan utmärkelser tillägnar jag denna blomma,,, en juleblomma! För kärleken i cybervärlden :-)

Tack,,,,

Vida och Mariasbetraktelser.  

Tre,,,,

Tre platser jag bott på:   Boden, Stockholm, Umeå.

Tre jobb jag haft:  Tältmission på Hoppets stjärna, Nordbetong, På golfbana.

Tre maträtter jag älskar:  Palt, pasta, kinesiskt.

Tre viktiga händelser i mitt liv:  Min födelse, mina barns födelse,,, den tredje kanske inte har hänt ännu :-))

Tre saker jag skulle ta med mig om huset börjar brinna:  Allt levande i huset.  Mina fotoalbum, Mina tavlor.

Tre ordspråk jag gillar:  "Tänk på att det är i motvind som en fågel lyfter"   " Tag först bort bjälken i ditt eget öga"   " Behandla andra så som du själv vill bli behandlad"

Tre intressen jag har:  Djur, inredning, Andlighet.

Tre böcker jag läst som fastnat:  "Nu vill jag sjunga dig milda sånger"    "Mamma sa att jag var sjuk"     "ökenblomman"

Tre sånger jag älskar att höra/sjunga:  Hallelujah, I will always love you, Håll mitt hjärta.

Tre Tack jag vill ge:  Tack Gud, Tack alla bloggvänner, Tack alla mina hjärtevänner.Kopiera gärna och svara på TRE frågor om dig själv.

Enbart - Länk till Lucia.

Enbart "Länk till Lucia!"

Det är snart jul och vi funderar alla på vad vi skall ge, vad vi skall göra med alla de pengar som brinner i fickan.


-----------

Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia! Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia!


Enbart


Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen "Den jävla idioten" tillägnad Medeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.


Madeleine har lämnat världen men Tim 11 år kämpar. Det är inte mycket jag kan göra mer än att skänka pengar till insamlingen "Den jävla idioten" och att sända en tanke till Madde som lämnat och Tim som kämpar (och ALLA ANDRA som kämpar mot "Den jävla idioten").
Jag utmanar:  Alla!

Följande har utmanats: Enbart som startat utmaningen samt,
(KOPPIERA IN ALLA SOM DU UTMANAR HÄR)


Vill du veta mer?

Enbarts Blogg, Maddes blogg, Maddes mamma Anne, Davids blogg, Barncancerfonden, Ttela artikel, GT-artikel, Radio Väst inslag (17 minuter in).

Tims blogg, Tims mammas blogg, Aftonbladets artikel om Tim

***** LOVE *****

Those who tuch peoples hearts, will live forever,,,,
Madde tuched a thousends,,,,

Jag säger bara,,,
,,,Hallelujah!!!!   :-)

RSS 2.0