Ibland fäller ...



Ibland fäller jag en tår för allt som är ont och allt som är svart,,,,jag gråter för alla som har det svårt och alla som kämpar, jag gråter för dig och för mig, och för att allt som är gjort är gjort. Många gånger vill jag gråta,,,,för att det lättar. Andra gånger gråter jag även fast jag inte vill,,,biter mig i läppen så att det blöder för att inte sippra,,,läcka igenom - men det väller fram ändå,,,som ett vattenfall. 
Att gråta för en sak ibörjan,,,och sluta med att man gråter för allt,,,för allt som är hemskt och orättvist.
Men gråt är förlösande, gråt tillhör våra affekter,,,vår sätt att lätta på trycket, som är välbehövligt. Så det är bra att gråta,,,att släppa fram,,,ut med det.
Så gråt,,, gråt så länge du vill,,,,,



Vad gråter du över? Vad får dig att känna att det brister?

Kommentarer
Postat av: Gisan

Jag har fått tillbaka min gråt som varit avstängd i många år. Det är renande att gråta även om det kan göra väldigt ont just där, just då. Kramar...

2008-11-11 @ 14:19:04
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: vindensmelodi svarar

Ja, precis :-) Jag har inte kunnat gråta på många många år,,,,men nu är det liksom att vrida på en vattenkran - och visst gör det ont,,,men åh, så mycket lättare bröstet blir efteråt :-)



Kramizar.

2008-11-11 @ 15:33:02
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Nina

Har heller inte gråtit på evigheter... det har bara varit avstängt. Nu gråter jag för att jag känner mig som ensammast i världen ibland.



Det är en konst att lära sig att vara ensam. Och helt ensam är jag ju inte heller. Bara ensam i min bostad.

2008-11-11 @ 16:28:39
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: Anita o Uno

Jag kan gråta när jag blir berörd av något.Sorgligt eller ömsint.. Det är ett av efter min mor och jag har en dotter som har ärvt det efter mej.Jobbigt ibland när man ser en liten gullig bebis och börjar få tårar i ögonen. Eller en hund som berör mej.Då får man bita sig i läppen för det är FÖR rörande.

Kram

2008-11-11 @ 17:02:35
URL: http://unoett.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi

Nina: Ja, ensdamhet kan vara riktigt skrämmande,,,och ledsamt - men det är skönt att gråta ;-) Jag gillar ensamheten många gånger,,,,och ibland blir jag vettskrämd :-=)) Det beror på dagsformen liksom :-)

Kramar,,,,





Anita: Ja, precis så är jag också nuförtiden :-))

Kramizar.

2008-11-11 @ 18:49:58
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Maria

Just nu får maktlösheten med barnen mig att gråta. Inombords sörjer jag över att allt blivit som det blivit men tårflödet har börjat avta.

2008-11-11 @ 20:16:44
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/
Postat av: Vindensmelodi

Huga,,,ja, Maria, jag känner igen mig såååå, Jag har gråtit många floder för att jag är där jag är i dag,,,, men jag tror att det är bra,,,vi behöver gråta,,,, så gråt,,,, jag gråter med dig.



Kramar i massor.

2008-11-11 @ 21:19:51
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Di

grät senast i dag..lite halvdant, av berördhet över ett liv i världen..en sak som värmde mitt hjärta..sen grät jag av längtan till barnen häromdagen...har nog också väldigt lätt att gråta på gott och ont...men det är renande med tårar...bra verktyg ändå. Varm kram till dig!

2008-11-11 @ 22:05:22
URL: http://diqueen.blogg.se/
Postat av: Anne

Var får du alla vackra bilder ifrån?

Den är så talande, så vacker, så naken och så ren.

Du är underbar...snart behöver jag nog träffa dig på riktig för du har gjort så stora avtryck i mitt liv.Du finns där hela tiden trots att jag varit dålig på att säga det....har inte orkat ta in alla underbara människor som jag lärt känna via bloggens universum, kan tyckas som en parallell värld men här på jorden. i Cyberrymden är vi bara själar som finner varandra.

kram Anne

2008-11-12 @ 00:59:26
URL: http://levaidag.blogg.se/
Postat av: Chissra

Jag har svårt att gråta. Jag blir mer tårögd liksom. Men barnen och hemskheter rör ju upp känslor. Djurplågeri är en annan grej.

Att gråta är bra. Det är att rensa själen.

Kram

2008-11-12 @ 05:36:31
Postat av: Emma

Ja att gråta är förlösande och helande. Jag har nyss förlorat min bästa vän Wilma och jag lovar att jag visste inte hur många tårar man kunde gråta innan.

Tack för vackra inlägg

kramar

Emma

2008-11-12 @ 07:40:41
URL: http://livskrafter.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Di: Ja, barnen kommer man att fälla många tårar över. kramizar.







Anne: Åh,,,tack snälla du för att du uppskattar mig - det gör jag med dig med, och självklart finns jag med dig även om du inte har orken att blogga eller komentera,,, du är värd att bli uppassad och omhuldad av kärlek. Åh,,,ja, det skulle vara spännande att träffas någongång :-)

Kramar i miljoner.





Chissra: Ja, usch,,,djurplågeri kan jag inte se överhuvudtaget,,,vissa klipp som skickas runt på mail,,,skriver jag under, men tittar aldrig på - jag fixar inte det!

Kramizar.







Emma: Jag beklagar verkligen Emma :´-( Mmmmm, det är nog inte föränn man mister någon som man inser hur mycket en människa faktiskt kan gråta,,,, otroligt,,,,

Varma kramar.





2008-11-12 @ 09:39:09
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: mamma melissa

Känns nästan överflödigt att säga vad som får mig att gråta... när jag tänker på hur de dog. när jag tänker på om de hade ont eller om jag kunde göra någonting annat för dem. när jag tänker på hur jag gnällde för att jag var stor och tung. och när jag tänker på att läkarna inte gjorde någonting för dem, trots att jag sade till dem att göra allt! jag gråter när jag tänker på hur de låg i min famn och kämpade för att andas och jag bara såg på utan att kunna hjälpa dem. de gråter jag för. och för alla de föräldrar som fick lyckan att behålla sina barn men som inte njuter av det.



Himla fint skrivet inlägg. Tack för dina ord såväl här som i min blogg.

2008-11-12 @ 13:55:40
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Melissa: Ja,,,det är det grymmaste öde man kan genomgå! Jag har inte ord för att beskriva,,,, jag kan aldrig känna mig in i din situation helt och fullt, eftersom jag själv inte varit där,,, men jag kan försöka tänka mig din ofattbara smärta och sorg.

Jag hoppas att både du och din man får professionell hjälp med att ta er igenom detta. Jag vill allra ödmjukast ge mina tankar till er.



Varm varm kram.

2008-11-12 @ 14:17:29
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Pia

Kikade in hos dig via länken som Peter lagt upp.

2008-11-13 @ 07:40:46
URL: http://piakallman.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Pia: Åh, vad kul,,,det är alltid roligt att få nya besökare :-) Välkommen hit, och ha en bra dag.

2008-11-13 @ 10:00:09
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0