En man med styrka.

Nu kommer ett nytt möte i mitt liv med en man som hade en styrka som är få förunnat,,,att kunna leva och bevara glädjen och styrka trots hårda slag.
Han träffade sin fru då han var 16 år och hon var 14. Redan då klack det till och de visste att de skulle dela sitt liv med varandra,,,det visade sig vara en av de få saker de kunde vara säkra på,,,
När han fyllde 18 år fick han en hjärntumör, och läkarna sa att det var obotligt, men att de skulle försöka ge det en chans, och operarade honom.
På efterkontrollen satt läkaren och skakade på huvudet och trodde inte sina ögon när han såg på röntgenbilderna att de fått bort all cancer och att mannen hade kvar alla sina sinnen och alla sina färdigheter.
Han fick gå till en kurator för att bearbeta sina upplevelser och för att få svar på frågor. Kuratorn ville att han skulle måla en teckning,,,,och då ritade han en naken tjej med stora bröst,,,,Kuratorn skrattade och förklarade att det nog inte var något fel på denna 18 åring överhuvudatget :)) 
Några år senare föddes deras första barn,,,som tyvärr togs ifrån dem i plötslig spädbarnsdöd. När han berättar detta blir jag oerhört gripen, och förstår inte varifrån människor tar kraften ifrån att orka överleva,,,att orka kämpa vidare,,,
Men de kämpade tillsammans han och hans fru. Efter något år ytterligare fick de en dotter till, och tyckte att det kunde räcka, nu hade de vad de önskat sig,,,men den lilla dottern ville annat,,,ju äldre hon blev ju mer tjatade hon om ett litet syskon,,,,och så en dag gick drömmen i uppfyllelse för den lilla flickan som nu var 7 år gammal,,,hon skulle få ett syskon.
Men innan de syskonet var född skulle en till katastrof drabba familjen. De hade nu bestämt datum för att gifta sig, och ett syskon var på väg,,,,lyckan var fulländad,,,,en sista dag på jobbet innan ledigheten vid jul och bröllopp och allt skulle mannen kolla en sista check med maskinerna,,,,och klämdes nästan till döds uppe i en travers.
Personal och ambulans kom snabbt på plats och mannen fördes i ilfart till sjukhuset. Kaoset var ett faktum. Skadan var stor och ingen visste om han skulle överleva,,,,
,,,,dessa tu genomförde sitt bröllopp,,,,fast inte som planerat,,,utan akut på IVa,,,innan de visste om han skulle klara sig eller inte.
Hur stark är man inte att klara av detta,,,hur starka var inte dessa unga tu,,,,tillsammans,,,, hur mycket orkar en människa bära? Hur ont kan det göra,,,,
Några månader senare skulle deras 3-e dotter födas, och de fick vara med allihopa - i ett planerat snitt.
Då jag har sett filmen från detta så kan jag inte hejda mina tårar utan gråter och snyftar,,,,när de tar upp den lilla nyfödda flickan,,,och lägger henne mot mannens kind,,,,och han försöker att endast med huvudet krama om det lilla nyfödda livet,,,för inget annat i hans kropp fungerar längre,,,han är totalt förlamad från halsen och neråt och kan inte ens andas själv,,,,han måste ha en respirator för resten av sitt liv.
Tårarna trillar utför hans kinder,,,och han kan inte torka bort dem själv,,,han kan inte hålla sin dotter,,,och han kan inte hjälpa till som han ville.
Men de är ihop,,,de är tillsammans,,,och de övervinner alla hårda slag.
Innan detta året är slut har de alla flyttat hem,,,till ett nytt anpassat hus,,,och de lever sitt liv där med sina två döttrar, och försöker ha en så vanlig familj som det är möjligt att ha med  6 st assistenter som springer där varje dygn,,,
Och mitt i allt detta så är denne man en av de gladaste och roligaste människor jag stött på,,,,som vill vara med, och vill uppleva,,,som hittar på nya galna saker och gör hemlisar med barnen,,,och som lever livet,,,och älskar!
Nu har han somnat in,,,,och lämnat alla nära och kära,,,,och hans liv var kort, intensivt och fyllt av kärlek! Och jag är säker på att hans härliga livsglädje har gått vidare i dessa underbara döttrar som finns kvar.

Många gånger tänker jag på honom och hans familj,,,helst då jag lagar någon av hans favoritmaträtter, med de recept som han själv har komponerat ihop,,,så här lever han också kvar :)

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

...o med vindens hjälp lever hans minne vidare, tack vare dig...

Du möter många sorgsna öden... hoppas du själv känner lyckliga stunder

2009-05-27 @ 00:06:21
URL: http://farmorlisbeth.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

,,,Tack,,,vilka fina ord :),,,det tänkte jag inte på, men så är det ju när jag berättar om mina möten med människor,,,:) Va fint :) Tack!

Visst känner jag många lyckliga stunder, men många av de möten som etsar sig fast är just de som griper tag om hjärtat på en, de är liksom de mötan a man minns,,,och eftersom jag alltid har jobbat med människor, så blir det många möten, och många levnadsöden jag får dela,,,,och vill dela,,,och vill lyssna till :) Det är nog ett av mina största intressen ;) ,,,mötet med människor :)

2009-05-27 @ 09:23:16
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: bergbackaskaniner

Du har träffat så många mäniskor som har varit med om otroliga saker,,,,,,

Och du förklarar det som om du vore med honom hela livet när du berättar blir det så ingripande man kan inte sluta läsa.många kramar <333

2009-05-27 @ 09:57:08
URL: http://bergbackaskaniner.blogg.se/
Postat av: Gisan

Tack för allt du förmedlar här. Det gör att jag tänker till och ifrågasätter vad jag ska lägga "mitt krut" på. Kramar...

2009-05-27 @ 10:10:08
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Emma

Tack för att du delar med dig till oss. Otroligt berörande

Ha det gott

kramar

Emma

2009-05-27 @ 10:37:05
URL: http://livskrafter.blogg.se/
Postat av: Maria

Vad berörd jag blir. Hur träffar du alla dessa människor och får höra om deras livsöden?

2009-05-27 @ 20:29:19
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/
Postat av: Vida

Tack för alla livsöden och din värme som gör att du uppmärksammar och förmedlar dem vidare. Det skulle inte alla göra, men så är ju du inte vem som helst.Glad för att just vi träffats, just här.kramar

2009-05-27 @ 22:10:13
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: Chissra

underbar men tragisk historia du delar. vilket levnadsöde. vilken stark kärlek, den kommer att leva vidare trots hans bortgång. han lämnar dem ju aldrig...jag tror att han alltid finns runt dem och att de kan känna hans starka kärlek och livsglädje.

kram

2009-05-28 @ 07:12:47
URL: http://chissras.blogg.se/
Postat av: Tonårsliv by Leonora - Back in the game again

sv; tack så mkt :D

hur mår du `?

2009-05-28 @ 11:37:18
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: sandra

Vilken fin blogg du har. Och många fina texter.. :)

2009-06-02 @ 18:12:01
URL: http://popornsandra.blogg.se/
Postat av: Fairymary

Tack för din berättelse som svämmar över av kärlek.....

2009-06-04 @ 14:13:21
URL: http://fairymary.wordpress.com
Postat av: Sara

vill bara tacka för att du delade med dig, helt underbart att få läsa.. precis vad jag behövde en kväll som denna, lite perspektiv!

2009-06-09 @ 01:56:54
URL: http://saramedsinrocktiara.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid

Vissa människor klarar av en hel livstid på så mycket kortare tid än andra... ja, ibland flera livstider.Jag hoppas i alla fall att han har fått återse sin första dotter...

2009-06-12 @ 11:47:13
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tänkte på just detta idag... hur otroligt starka vissa människor är! Hur mycket det genomgår, tragedier, olyckor, död och ändå är positiva, varma och underbara människor efteråt. Så inspirerande! Så hemskt, men ändå vackert!

2009-06-23 @ 23:50:57
Postat av: NN

Tack för en fin berättelse.Tror att jag kände familjen i fråga,och kan hålla med på var enda punkt.Det var underbart vackert skrivit.Kram

2009-12-11 @ 08:25:49
URL: http:// teg forever
Postat av: vindensmelodi svarar

Halloj.Vad kul att du kikar in på min blogg :) Jag är inte så aktiv just nu,,,men kommer nog igen om ett tag,,,ja, om man känner familjen så känner man nog igen berättelsen bra,,,så det är säkert rätt personer du tänker på :) Kul att höra att du håller med mig i min besrivning :)Ha en härlig dag och en underbar Jul :)

Love2009-12-11 @ 09:09:55
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: pelle westman

Lovar att fortsätta läsa.Det var spännande och roligt.Hoppas du kommer igång med mer bloggande. Många kramar och en jätte fin JUL.

2009-12-12 @ 00:43:34
URL: http://NN

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0