Ljusspridare

"Det finns två sätt att sprida ljus.
att vara lågan eller spegeln där den reflekterar""Edith Whartson"

Vilken hjärnhalva,,,

Hittade denna fräna hos Avgrundsdjup.
Man kan få fram vilken hjärnhalva som man har mest aktiv, beroende på vilket håll man ser kvinnan snurra åt. Ser man kvinnan rotera åt höger,,medsols är det den högra hjärnhalvan som dominerar, och tvärtom. Och det är endast 14% som kan se henne rotera åt bägge håll - Och i den gruppen ingår jag :)) - Undra vad det betyder ;) Att bägge hjärnhalvorna är på helspänn,,,och håller på att brinna upp i en kortslutning eller :)) :))
Depppppp

Är lite deppig faktiskt :( jag har ingen tid över, jag hinner ingenting och jag stressar runt som en tok,,,,nu har heltidsjobbet börjat,,,och livet försvunnit,,,,
Klockan ringer 06:00 och jag börjar jobba kl 07:30,,,,,45min lunch, och slutar kl 17:00,,,hämtar på fritids,,,sonen sitter ensam och väntar med fröken, han är den ende kvar,,,,hemma vid 17:30,,,middagsdags,,,,hitta på något snabbt,,,middag vid 18:15,,,,städar undan,,,nu är det snart dags att lägga den yngsta,,,
efter det väntar 2-3 timmar som jag ska förväntas göra allt det där som man måste,,,diska, städa undan, kolla skolväskor, vika tvätten,,,göra läxor med barnen,,,,och blogga,,,hm, ja, det finns ju som sagt inte mycket tid till det numera :(
Jag är lite deppig faktiskt!

**** KÄRLEK av högre nivårer ****

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"


Fadern svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.


En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och fadern svarar igen "ja, min son".


En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)


Och fadern svarar igen "Ja"...Och här kommer videon till denna historia:
Jag har inte ord för detta!! Jag bara gråter för att det är så underbart.

När världen räddas i varje sekund.

En mänsklig varelse är en del av den helhet som kallas universum, en del som är begränsad i tid och rum. Denna varelse upplever sig själv, sina tankar och känslor som något skilt från resten, ett slags optisk villa. Denna villa är ett slags fängelse för oss, som begränsar oss till våra personliga önskningar och tillgivenhet för några få personer i vår närhet. Vår uppgift måste bli att befria oss från detta fängelse genom att vidga vår cirkel av medkännande till att omfatta alla levande varelser och hela naturen i dess skönhet.


Albert Einstein

Jobba jobba jobba,,,Nu jobbar jag heltid och pengarna rullar in ;)  men det finns inte mycket tid till bloggen.
Jag hoppas ni har överseende med det, och att ni fortsätter läsa, även om inläggen blir glesare.
Mina små guldkorn i vardagen ska jag försöka behålla, och försöka berätta för er om.
Igår kväll var vi ut på en härlig sparktur, och bara njöt av all vacker natur. Det var helt tyst, det var bara ljudet från sparkmedarna som hördes, och det var lagomt kallt, så där en 17 grader. och eftersom det har snöat en halv meter i helgen, så var alla träd ´överfulla med vacker snö, himlen var klar och stjärnorna tindrade.
Ett annat guldkorn är ju ni! Åh, vad jag är glad att jag började blogga, och fick lära känna er alla härliga underbara människor som ger mig sååå mycket!

Bred mina vingar.Nu är en snöig, fartfylld helg över, och jag känner för att breda ut mina vingar och flyga till varmare breddgrader. Att få ta en siesta i solen, under en palm, och bara känna solen värma mig.
Att strosa på härliga stränder och plocka snäckor, eller stanna vid en restaurang och äta en god middag med ett gott rött vin. Titta ut över havet, och fundera över livet. Titta på människor och bara vara,,eller ta en häst och rida upp i bergen och se en annan typ av landskap än bara snö,,,,

Tre vinnare.En sista pepptalk innan tävlingen är över. Natten har varit väldigt tuff, över 25 grader kallt och riktigt snöoväder.
Nu vill jag ha ett varmt bad,,,en whiskey och sova,,, Kjell-Ove Kanon kan nu kalla sig för en van isstolpssittare,,,har vunnit tredje året i rad.  Nu var det 3 stycken som satt kvar tills slutsignalen, och får därmed dela på 25000:-Vi har idag också varit och tittat på Bigjump,,,,Fantastiska killar som gör våghalsade hopp och triks.
Endast 15 och 17 år gamla! Wow,,,vilken uppvisning.

Nu är första natten gjord.Det blir en kyrka i is detta år som Mats Fahle´n skapar, med motorsåg, ishacka och yxa.Den är inte färdig ännu,,,,
De som nu har satt sig upp på isstolparna har avverkat sin första natt i 20 graders kyla. 4 stycken bröt tävlingen i natt, så nu är det 3 tappra tävlande kvar. De såg vääääldigt trötta och frusna ut nu idag då jag gick hem.Denna kille är en ny stjärna som kämpar tappert.
,,, medan denne man är med för tredje året.

Denna kille testar för första gången han med och är nu med att kämoa om första platsen i kylan.
Det finns isstolpar att prova,,och min son var inte sen att kliva upp :)
Här är Erold Wessman från Isstolpssittningen ifjol.Just nu är det över 20 grader kallt i skrivande stund,,,så natten blir låååång och kall för de 3 som är kvar och tävlar om 25000:-

WWW

Wilhelmina Winter Weekend börjar nu i dag :) Det är ett späckat arrangemang av både skotertävlingar, big Jump tävlingar, starke man tävlingar,,,men eftersom Magnus Samuelsson dansar i Lets Dance nu så kommer inte han hit i år. Isstolpssittning är en av de stora attraktionerna,,,och som jag har sagt förut så har väl vi norrlänningar lite att roa oss med,,,som i videoklippet Klimpfjäll on ice,,,och detta är ju en till sån där galen grej. Alla tävlande sätter sig upp på dessa isstolpar idag,,,och kliver inte ner förränn på Lördag!! Det gäller att vara ordentligt klädd inför nätterna som kommer. Vi har ju haft en del kändisar som kommit och tävlat bla Erold Wessman från Robinsson,,, Den som vinner vinner 25000:-Jag får återkomma med vem som vann och lite bilder från helgen som kommer. Den här "lilla" isklumpen närmast kameran kommer att bli en isskulptur som konstnären Mats Fahle´n alltid skulpterar varje år,,,, brukar bli otroliga kreationer i is.

Vackra vintertid,,,

Nu har jag laddat över bilderna från Söndagens promenad, och tänkte dela med mig av den vackra vintern här i norr :)Detta är på vägen upp emot kyrkan.
Detta är minnen stenen för alla de som vi tappade i Estonia katastrofen. Det var många härifrån som fick sätta livet till i denna tragiska båtolycka.
utsikten uppe vid kyrkan är oslagbar.
Våran vackra kyrka.Utsikten igen mellan de frostklädda grenarna.visst är det vackert,,,,,,med snökristaller.Utmanad av Vida :)

Jag har fått en kulig utmaninga av Vida, som jag antar med glädje,,,jag gillar utmaningar :)
Den lyder så här: Gå in i ditt bildgalleri och leta reda på mapp med nummer 6 och ta fram bild nummer sex.
Sänd sedan utmaningen vidare till 6 bloggvänner.

Här är min bild nummer 6.Den tog jag för ett tag sedan då det var väldigt kallt och soligt då jag var ute och gick. Nu har jag nyss tagit fler bilder från vintern här, men de har jag inte hunnit ladda över i datorn ännu,,,så det kommer.
Men kan ju berätta att vi sjönk under 40 grader strecket för någon vecka sedan,,,,och då var det kallt kan jag lova!Jag utmanar nu:

Fairymary.

Christofer.

Mariasbetraktelser.

Piaalkman.

Gisan.

Unoett.

With all my love,,,,,,to all of you.


livets cirkel.

Intet nytt under solen,,,ett uttryck som säger allt, om man tänker djupare på innebörden.  I alla tider har vi haft glädje, sorg. Allt som vi upplever i våra korta liv, har någon annan upplevt före oss. Allt som vi drömmer om har någon annan drömt om före oss. Sorger som smärtar har alltid funnits, någon har upplevt det också för länge sedan. Obeskrivlig glädje vi känner såna där helt underbart lyckliga dagar :-) Så´n glädje har någon annan också haft för länge sedan. Samma magpirr, samma typ av adrenalin som pumpar runt,,,samma euforiska känsla,,,har fler upplevt före oss.
Och allt detta kommer många många många fler efter oss att uppleva.
Livet, är det som upplevs, livet som helhet innehåller allt detta. Ingen ungår att känna både och,,,,
livet är svart, vitt och en massa gråtoner däremellan - det är det som är livet. Och det är det som har upplevts av sååå många före oss, och som kommer att upplevas av sååå många efter oss,, det är bara olika hur lång tid vi får här på jorden. Men i det stora hela,,,i den stora världsrymden,,,den stora tidsaxeln, så är det inte större skillnad på 21år, 43 år eller 75år,,,,det är lika lite eller mycket på universums tidsaxel.
Hur kunde vi vara lyckliga om vi inte visste hur det var att vara riktigt ledsna? Det är också en fråga som många före mig har insett,,,och många efter mig kommer att inse.
Intet nytt under solen.....RSS 2.0