BloggrastNu åker jag iväg på en liten tripp över helgen,,,så jag tar lite bloggrast ;-)
Jag kommer att befinna mig på hemlig ort, med hemligt sällskap och vara
fullständigt avspänd :-)
En härligt spännande helg väntar mig.

Änglagrabb

Jag fick en liten söt ängla kille i gåva idag :-) Tack söta Sara för den :-) Den ska jag förvalta väl och lägga in som en liten skyddsängel i min blogg.
Eftersom jag gillar att sprida ljus och värme kring mig, så tänkte jag sprida den lille änglakillen vidare.
Nu skickar jag den vidare till:


Vida

Madde

Livskrafter

Levaidag

MariasbetraktelserKopiera ängeln och skicka den till 5 av dina bloggvänner som du tycker om, och vill ge lite extra änglabeskydd.

Natti på er

Nu har jag suttit och ugglat framför datorn rätt många timmar för att få till den nya looken :-) Så nu får det räcka för ett tag. Ibland tror man att man har sabbat allt,,,och så får man börja om från början, det är inte roligt att pilla i kodmallarna om man inte riktigt vet hur man gör :-)) Hm,,men lite nytt blev det i alla fall.

 Som sagt:


Och det gäller ju inte bara bloggarbete :-) Utan allt du företar dig!
Ge aldrig upp!
Allt är möjligt - det är du själv som sätter gränserna. 

Fick en ängel.
Denna underbart vackra ängel fick jag av Unoett.
Tusen tack, vad glad jag blir!
Jag ska förvalta den väl, och sätta in den i min meny :-)
Änglar finns, ja dom finns i cyber rymden ;-)
Och sprider ljus och värme.

Tack gulliga du!

Nominerad av Malve.

Åh, jag blir sååå glad för alla nomineringar jag får av er alla goa läsare. Det värmer mycket i hjärtat och själen ska ni veta,,att ni gillar min blogg.

Den här gången har jag blivit nominerad av MalveOch som många andra sagt före mig, så nominerar jag inte vidare denna gången eftersom jag redan nominerat de jag vill just nu. Så jag tackar och tar emot denna fina nominering allra ödmjukast.

Tack :-)

Ny Outfit?

Jag börjar bli lite less på min outfit,,,så jag tänkte göra om den lite.
Det känns som att jag ska förnya mig lite :-)
Så jag testar lite olika nu ett tag - så please ha överseende,,tills jag hittar "min" nya outfit :-)

I natt jag drömde,,,,

Jag låg på en säng och var fast och fängslad i ett mörker, jag hade en stark mörk man som satt på en stol i ena hörnet av rummet och övervakade mig. Hans kyla och vrede spred sig i det lilla dunkla rummet som en dimma av tjock smogg. Det fyllde mina lungor och mitt hjärta med fruktan och förtvivlan.
Jag låg som förstenad och kände hur livet sögs ur mig.
Mitt i denna förtvivlade mörka smärta stormar en annan man in i rummet,,, helt orädd för den vrede som han visste fanns. Hans kärlek och ljus skyddade honom. Hans tro och varma hjärta var hans livlina och sköld. Den kalla elaka mannen hade inget att sätta emot när denne varme gode man trängde sig igenom smoggen av hat.
Hans hjärtas skönhet spred sig sakta och säkert och band hatet hos den kyliga figur som satt kvar på sin stol,,, han hade inte kraft kvar att resa sig och stoppa värmen som flödade i rummet. Han blev bunden till sitt eget hat och oförmögen att röra sig.
Den varma goda mannen böjde sig emot mig över sängen och kysste ömt och stilla min panna, medan han höll mitt huvud i sina trygga händer.
Min fruktan rann ut från mitt hjärta likt en sipprande vattenslang, jag fylldes med hopp, värme och kärlek,,, och framförallt tro. Tron på att vara räddad,,,tron på att det goda segrar,,,tron på kärleken.
Jag vaknade av att jag grät och hulkade - men inte av rädsla - utan av lycka :-)
Vindensmelodi


Nominerad igen :-) Oh,,,i like it ;-)Jag har blivit nominerad igen av Vida - the adventure of life.
Tack Vida.
Åh, vad glad jag blir för alla nomineringar,,, tänka sig att jag kan förgylla tillvaron för andra människor ute i cyber rymden,,,som gillar att komma in och läsa min blogg,,,lilla jag,,, oj oj oj,,, det kunde jag inte drömma om när jag började blogga :-)
Men jag är glad, lycklig och överaskad!


Jag nominerar nu följande bloggar som jag älskar att läsa! (oj oj,,,detta kommer bara att gå runt runt runt,,,som Enbart - PC sa :-))  Hahhaaa,,,men det kan ju inte hjälpas, för de är ju dessa bloggar som jag läser och gillar. 

The adventure of life - Vida

Carpe Diem/Himlastigen - Elisabeth

Enbart - Peter Carlsson PC

Livskrafter - Emma

Chissra - tarotkonsulten

Mariasbetraktelser - Maria

Malve mitt i livet - MalveReglerna är enkla.
Sätt loggan på din egen blogg och länka till den person som givit dig utmärkelsen.
Sen ska du i din tur ge utmärkelsen till 7 bloggar och länka till dem.

Nya Boktips.

          Mindfulness har jag skrivit om tidigare och det är värt att upprepas igen :-) det är en mycket bra och effektiv träning i medveten närvaro,,,att lära sig leva mer här och nu,,,och om acceptans.  Läs tidigare inlägg.
Dessa tre böcker är verkligen läsvärda.

Jon Kabat-Zinn är läkare och forskare och har skrivit Vart du än går är du där, som är en handledning i konsten att meditera och att lära känna sig själv - att bli vaknare för det som sker just nu, både inom sig själv och i omvärlden. Utifrån situationer som det är lätt att känna igen sig i beskriver författaren enkla övningar i meditation som man själv kan göra hemma. Han berättar om hur han i egenskap av förälder, familjeförsörjare och i sin yrkesroll brottas med att bli mer närvarande i nuet, vid frukostbordet såväl som under bergsbestigningen.

Anna Kåver är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledare i kognitiv beteendeterapi. Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en behandlingsform som tilldrar sig allt större intresse. Metoden har tagit inspiration från flera olika håll, bl a dialektisk filosofi och zenbuddhistiska tankesätt. DBT utvecklades i USA under 1990-talet av Marsha Linehan och i Sverige har Anna Kåver, tillsammans med Åsa Nilsonne, varit en av arbetssättets ledande förespråkare.

Fokus i Vem är det som bestämmer i ditt liv? ligger på hur man styr sin koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.Boken kan användas som en självhjälpsbok och riktar sig då till alla som vill vara mer medvetet närvarande i sina liv. Den kan också med fördel användas av professionellt verksamma inom psykiatrin, då som komplement till teoriboken Dialektisk beteendeterapi vid emotionellt instabil personlighetsstörning av Anna Kåver och Åsa Nilsonne.


Mycket bra böcker, som man verklige får Aha-upplevelser av.

Nominerad :-) av Chissra och Maria.
Ett stort tack till Chissra,,,, mellan mig och Gud, för att hon har nominerat mig :-)
Med motiveringen:
Vindens melodi: Vacker logg med tänvärda texter. Hon skriver melodiskt och harmoniskt med stor insikt.


Även ett stort Tack till Mariasbetraktelser - Maria, som också nominerat mig, med motiveringen:
Vindens Melodi: En mycket tänkvärd blogg med en bloggare som alltid stöttar.

Tack, jag känner mig mycket hedrad och stolt :-)
Nu har jag bestämt mig för ytterligare 7 bloggar som jag nominerar, och det är följande:Chissra - mellanmigochgud:  För en härlig blogg, med mycket intressant att läsa, både allvar och roligheter.

Nina - nina på johangården: En vacker blogg av en valonprinsessa,,,precis som jag. Härliga hantverk och vackra bilder.

Di - diqueen: En blogg med vackra dikter och otroliga bilder att vila ögonen på. 

My - mellanhimelochjord:   En skojig blogg och ,,,ja, om precis allt mellan himmel och jord.

Levaidag - Anne: För din varma blogg, med kämparglöd och vilja av stål.

Christofer - christofersfotoblogg: För en underbar fotograf, med underbarta bilder.

Unoett - Anita och Uno: För en blogg som är om livet och allt däremmellan.


Till er som blivit nominerade så gäller följande: ni kopierar loggan, och nominerar sen själva 7 stycken bloggar ni nominerar och länkar till. Det ska bli spännande att se vilka bloggar ni tycker är tänkvärda och som ni läser.Tack Chissra :-)   och Maria - Ni är goa´ :-)

BoktipsVeronika har beundrare att gå ut med, fast jobb och en familj som tycker om henne, men det är ändå något som fattas i hennes liv. Morgonen den 11 november 1997 bestämmer hon sig därför för att dö. Hon tar en överdos sömntabletter bara för att lite senare vakna upp på närmaste sjukhus. Där berättar man för henne att även om hon lever, så är hennes hjärta skadat och hon har bara några få dagar kvar att leva... Berättelsen följer Veronika genom dessa intensiva dagar medan hennes erfarenheter får henne att stilla undra vad galenskap egentligen är. Hon inser nämligen att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.
"En text för den vetgiriga, en tröst för den sorgsna, tankar för den vilsna."
Gefle Dagblad

"Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så."


Livet.

Vad är det som är livet? Det kan du få lika många svar på som människor du frågar. Men just nu här uppe i norr så stundar älgjakten, och det är inte bara jakten i sig som så många tycker är årets höjdpunkt, utan samvaron,,, de tidiga mornarna i skogen, den vackra naturen, vännerna, lägerelden och alla de goda samtalen över kaffet och mackan. Lugnet, och naturen,,,det blir en livsstil har jag förstått att vara inbiten älgjägare.
Man kan bara inte missa älgjakten!!! Ve den som råkar göra det. - Då är man ingen riktig älgjägare.
En man fick en cancerdiagnos och skulle få komma för behandling så snart som möjligt, läkarna ville sätta in behandligen snabbt, eftersom det inte var i tidigaste stadiet det hittats.
Mannen fick ett telefonsamtal att han skulle infinna sig på lasarettet en viss dag, och vid en viss tidpunkt - Men,,,det var bara det att denna dag,,,,denna tidpunkt inträffade precis under älgjakten!
Mannen nekade till tiden, och ville skjuta fram behandlingen, så att han kunde vara med på jakten.
Sköterskan i andra luren förstod ingenting,,,och sa : " Men kära du det här gäller ju livet "
Mannen svarade : " Det gör älgjakten också,,,det är det som är livet! "

Det vi tror på och lever för kan variera mycket från människa till människa, men att ha en så´n levnadsglädje i det man åtar sig, och det man lever för,,, ex sina intressen, att man väljer bort livet,,,för det man tycker är livet och är viktigt - här och nu.  
Snacka om att kunna leva här och nu!!!
Snacka om att inte oroa sig för morgondagen!
Vilken styrka, vilken inre ro!
Starkt.
Relax.

Luta dig tillbaka i 3min :-)Beauty.

                                       
                       Beauty is not in the face, beauty is a light in the heart.         
                                         
                                          

Räck ut din hand.
Räck ut din hand och finns där för dina medmänniskor.
Tänk så många gånger vi skulle ha kunnat hjälpa till och inte gjort det. Hur många gånger har vi inte försummat vår fantastiska förmåga till att finnas till hands för andra, och oss själva också kanske?
Hur många tunga kassar har vi sett bäras av en gammal människa och inte erbjudit dem vår hjälp, ibland har vi stressat vidare till vårat, ibland har vi inte vågat tränga oss på, ibland har vi kanske inte ens reflekterat över att någon faktiskt skulle behöva en utsträkt hand.
Hur många gånger har vi egentligen tänkt oss för innan vi frågor Klyschigt:  "Hur e läget?"  Har vi den tiden som behövs för att stanna upp och lyssna om personen svarar : "Det är skit, jag är helt förkrossad!"  
En fråga som den förra är just en fråga,,, och då får man som "frågare" alltså förvänta sig ett svar,,,, och förväntas kunna ta sig tid att faktiskt medvetet närvarande lyssna på detta svar som man då får.
Att sträcka ut sin hand behöver inte ta så mycket tid, och behöver inte vara så svårt egentligen,,,, många gånger räcker det med ett leende, att man ser en annan människa,,,,, en klapp på axeln, eller en uppmuntrande kram.
Jag tror att man blir gladare av att se och räcka ut sin hand till sina medmänniskor, för man får så mycket tillbaka.
Att sitta en liten stund extra och lyssna på de fantastiska historier som en gammal människa har att berätta, eller att släppa någon bil före i kön,,,, vad gör väl 2min,,,,
Släpp stressen - ta dig tid att finnas,,, för tiden får du inte,,, den får du ta dig ;-)
Tänk vad mycket mer roliga minnen du kommer att ha när du blir gammal,,, istället för att bara minnas stress, jäkt och alltid ont om tid.
Ta dig tid - Lev i nuet, som om inte tiden fanns. Då kommer du att få tusenfallt igen.


Läs även mitt tidigare inlägg i samma ämne om ni vill:

Mer än ord.
Nominerad av The adventure of life - Vida.
Jag har blivit nominerad av The adventure of life :-) Tack, det känns otroligt tillfredställende att få en nominering,,,, eftersom ide´n bakom mitt bloggande överhuvudtaget är att beröra människor, och lyfta människor, få fram de bästa ur alla,,,,att insperera till nya tankar, ödmjukhet inför sig själv och livet. Att finna sig själv och finna sin egen sanning och sin egen ro.
Hon gav motiveringen:

Vindens melodi : för att hennes virvlande melodi sätter mina tankar i rörelse och får mig att lyfta blicken uppåt.

Tack kära Vida! för nomineringen. Du har redan två nomineringar, och nu får du din tredje,,,för det tror jag att många med mig håller med om att din blogg är i rätt anda.

Jag nominerar nu följande 7 bloggar/personer:

The adventure of life - Vida : För din otroligt tänkvärda blogg, ditt härliga sätt att skriva och din ödmjukhet för livet, och din finurlighet.

Carpe Diem - Elisabeth : För din kamp, dina vackra ord och din underbart målande blogg, med längtan, lidelse,sorg och goda dagar på samma gång,,,du beskriver det så vackert även om det är en kamp.

Jagefrisk - Madde : För din Ooooootroliga kämparglöd, livsglädje och possitivitet. Du kämpar och i din kamp så får andra människor del av ditt liv och din sprudlande energi,,, din karisma formligen sprider sig genom kablarna ut i cyberrymden och in i alla läsares hjärtan!

Mariasbetraktelser - Maria : För att du berör mig med dina tankar och dina ord, som jag känner igen mig så mycket i. För din kamp och din vilja att förändra och förändras.

Enbart - PC : För att din blogg lusläste jag när jag hittade den, och delade dina tankar och ord med skratt och tårar, för att du har den människosyn som jag gillar och umgås med alla kategorier av folk. Du har ett brilliant sätt att skriva på, medryckande och målande.

Livskrafter  : En otroligt vacker blogg, som riktigt förgyller tillvaron i livet med guldkant, vackra bilder, vackra och tänkvärda texter, dikter som borrar sig fast i hjärtat,,,rakt och ärligt!

Fairymary´s  : För att du är en av de underbaraste människorna jag mött, och du har berört mig, och har för alltid en del av mitt hjärta. Din blogg är vacker, tänkvärd och sinnlig att läsa.Till er som blivit nominerade så gäller följande: ni kopierar loggan, och nominerar sen själva 7 stycken bloggar ni nominerar och länkar till. Det ska bli spännande att se vilka bloggar ni tycker är tänkvärda och som ni läser.

Utmaning på G.

Nu har jag fått en utmaning av Mariasbetraktelser,,,, kul! :-)
1.Vilken bok läste du senast?

"En dold Gud" av Stefan Einhorn, en mycket läsvärd bok! Alla Stefan Einhorns böcker är bra, likaså Paulo Coehlo :-)

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?

"En sonat till Mirjam" av Linda Olsson, hon som skrev bästsäljaren "Nu vill jag sjunga dig milda sånger"

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?

Det är nog 50 - 50.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?

Nej, kanske skulle ha börjat med det ;-)

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?

Både från tips, och från de författare jag tycker om.

6. När blir en bok för lång?

När den är ca 400 sidor. Jag gillar böcker som inte tar såååå lång tid att läsa.

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?

Helst svenska, men det finns engelska böcker som jag läst också, även om de inte är så många.

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?

Stefan Einhorns böcker, vilken som,,, och paulo Coehlo´s böcker,,,vilken som där också - två underbara författare.


9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?

Ja, det gör jag ibland.


10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?

Romaner, verklighetsskildringar, faktaböcker, vetenskapliga artiklar.Jag utmanar nu:

Unoett
Twistedlittlesister
PC/Enbart
Anne/Levaidag
Madde/jagefriskSjälvklart är utmaningen frivillig ;-)

My heart.I luften jag andas finns du. 
Min andning fyller mina lungor av dig,
av dina andetag,
djupa och sinnliga.
Lugna och sköna.
Låt mig alltid få andas dig.
Ge mig din luft, ge mig din andning.
Låt mig få vara, vila emot ditt bröst. 
Låt mig känna min puls sänka sig,
förenas med dina lugna trygga hjärtslag.
Låt mig få känna  friden sprida sig, 
i min bröstkorg, som en porlande bäck.
Låt mitt sinne bli lika stilla och lugnt,
som ytan på en spegelblank skogstjärn.
Ge mig din tid,
Ge mig din ro.Vindensmelodi.


Stigen.En stig ringlar sig fram, och lever endast för dem som nyttjar den. Utan alla dessa nyttjare skulle den inte ha funnits, för de är alla dessa människor och djurs steg som gett den liv, gett den mening och gett den sin historia. Livsöden möter livsöden och vägar i livet korsas av vägval, stigar ringlar sig fram genom landskapet i så många skogar, och bara väntar på att få bli nyttjad igen så att de inte försvinner - utan får leva vidare och röra vid männsikor och dela deras historia med sin, och leva sitt liv genom våra liv.


Vindensmelodi.

Tillbaka igen :-)

Halloj på er alla goa människor, nu är jag tillbaka från min bloggsemester. Tack alla för era kommentarer, det värmer gott i ett fruset norrlandshjärta ;-) fast det är egentligen inte så fruset - inte alls fruset längre faktiskt :-))
Jag har haft det lugnt och skönt, och bara slappat och varit, har loggat in ibland och läst på era bloggar emellanåt, och hållit mig lite uppdaterad.
Så nu mina kära vänner är det dags igen att köra lite visdomsord och funderingar här med er :-)Med pengar kan man göra mycket och köpa mycket, men,,,,

Du kan köpa dig ett hus, men ej ett hem.
Du kan köpa dig en klocka, men ej tid.
Du kan köpa dig en säng, men ej sömn.
Du kan köpa dig en bok, men ej kunskap.
Du kan köpa dig en träff med en läkare, men ej hälsa.
Du kan köpa dig en position, men ej respekt.
Du kan köpa blod, men ej liv.
Du kan köpa sex, men ej kärlek.

RSS 2.0