Nya Boktips.

          



Mindfulness har jag skrivit om tidigare och det är värt att upprepas igen :-) det är en mycket bra och effektiv träning i medveten närvaro,,,att lära sig leva mer här och nu,,,och om acceptans.  Läs tidigare inlägg.
Dessa tre böcker är verkligen läsvärda.

Jon Kabat-Zinn är läkare och forskare och har skrivit Vart du än går är du där, som är en handledning i konsten att meditera och att lära känna sig själv - att bli vaknare för det som sker just nu, både inom sig själv och i omvärlden. Utifrån situationer som det är lätt att känna igen sig i beskriver författaren enkla övningar i meditation som man själv kan göra hemma. Han berättar om hur han i egenskap av förälder, familjeförsörjare och i sin yrkesroll brottas med att bli mer närvarande i nuet, vid frukostbordet såväl som under bergsbestigningen.

Anna Kåver är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledare i kognitiv beteendeterapi. Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en behandlingsform som tilldrar sig allt större intresse. Metoden har tagit inspiration från flera olika håll, bl a dialektisk filosofi och zenbuddhistiska tankesätt. DBT utvecklades i USA under 1990-talet av Marsha Linehan och i Sverige har Anna Kåver, tillsammans med Åsa Nilsonne, varit en av arbetssättets ledande förespråkare.

Fokus i Vem är det som bestämmer i ditt liv? ligger på hur man styr sin koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.Boken kan användas som en självhjälpsbok och riktar sig då till alla som vill vara mer medvetet närvarande i sina liv. Den kan också med fördel användas av professionellt verksamma inom psykiatrin, då som komplement till teoriboken Dialektisk beteendeterapi vid emotionellt instabil personlighetsstörning av Anna Kåver och Åsa Nilsonne.


Mycket bra böcker, som man verklige får Aha-upplevelser av.

Kommentarer
Postat av: Vida

Den första boken har min syster pratat om också så den ska jag verkligen försöka läsa. De andra har jag faktiskt redan läst och de är bra så klart.



Ha en härlig dag!



Liv

2008-08-25 @ 15:08:14
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com
Postat av: vindensmelodi svarar

Ja, den ÄR jättebra! - alla böckerna är bra iofs,,men Jon Kabat Zin är enastående.

2008-08-25 @ 15:51:16
URL: http://vindesmelodi.blogg.se/
Postat av: malve

De är verkligen bra. Nu håller jag på att läsa SLuta Grubbla börja leva - författaren till den boken har inspirerat Anna Kåver till sin "Att leva ett liv..."



Den boken fick jag förresten en riktig aha-upplevelse av. Kom på att jag efter ett års dokumenterad Panikångest och sjukskrivning inte accepterat min situation utan sköt upp livet...när jag blir frisk ska jag...

2008-08-25 @ 17:34:33
URL: http://malve-mittilivet.blogspot.com
Postat av: malve

Jag har en DVD med Jon och han är bara såååå snygg och charmig! Har du läst Tich Nhat Hhans Mandelträdet i din trädgård? Väldigt inspirerande om mindfulness.

2008-08-25 @ 17:37:02
URL: http://malve-mittilivet.blogspot.com
Postat av: Nina

Önskar jag hade tid att läsa mer... men skola och jobbsök och bostadssök tar tid. Plus att jag ju vill sitta och hänga lite vid bloggen.

2008-08-25 @ 18:59:57
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: Maria

Mycket bra böcker däremot upplevde jag dem inte lika bra som ljudbok. Blev såå sömning då.

2008-08-25 @ 20:02:06
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Malve: Den lät också spännande :-) Ja, det är ju lätt att man tänker så,,,att när jag blir frisk ska jag,,,och så glömmer man liksom bort livet här och nu. Och att han är snygg försämrar ju inte situationen precis ;-)



Nina: Ja allt tar tid,,, men man får ta sig själv lite tid också :-) Jag har perioder då jag läser mycket och perioder av total lästorka,,,



Maria: Nej, det kan jag faktiskt tro,,, det blir inte lika bra då man inte får läsa dem själv,,man blir liksom störd av att måste "höra" den i en takt eller ett tonläge man själv inte har.







2008-08-25 @ 20:49:26
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Di

har läst båda böckerna av Åsa N /Kåver dom är väldigt bra, många sunda tankar..den första har jag inte läst..och har jag en ny bok att läsa...tack för tipset! Kram

2008-08-25 @ 22:34:23
URL: http://diqueen.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Di: Åh, ja, visst är de bra! Den här är precis lika bra :-)

2008-08-25 @ 22:37:50
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Anne

har precis lämnat tillbaks en bok på bibblan av Kåver som heter KBT i utveckling.

Det är också en bok som används i utbildning men jag måste låna den igen när jag orkar läsa.

Den har följt med mig överallt....oläst.. men läsning är nog inte min grej just nu.

Orkar bara blogga lite och läsa sådant som inte kräver för mycket tankeverksamhet....

2008-08-27 @ 02:55:28
URL: http://levaidag.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi svarar

Mmmm, ibland är det ju så,,, jag är en typisk periodare på böcker :-))

2008-08-27 @ 09:44:27
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0