Vad ska man tro på?

Finns det något mer efter döden? Var finns till exempel lilla Engla nu? Har hon det bra, eller är hon bara borta? Finns det ett liv efter detta, eller är det bara svart? Är det något eller någon som ligger bakom skapelsen av vår jord och våra liv, eller är det bara en slump att det blev ett big bang? Eller var det någon högre intelligens som skapade ett big bang?
Är vi kanske en liten del av ett stort big bang. Finns det liv på andra ställen i rymden?
Om rymden är oändlig, måste det ju finnas oändligt många solsystem som kan ha planeter omkring sig med levande materia av någon form.
Bara vår galax som heter vintergatan har ju flera hundratusen solar,,,, hur många galaxer finns det då? Jo, förmodligen oändligt ;-)
Jag tror att det måste finnas liv någon annanstans i rymden - med eller utan skapare i alla fall. Men även om det finns det så är det ju ingenting som säger att det finns ett liv efter detta, men allt är ju energi - vi är uppbyggda av energi, och inom fysikens lagar sägs det att energi aldrig kan försvinna - utan bara omvandlas till en annan form. Så alltså lever vår energi kvar efter det att vi gått bort,,,,, men var tar den vägen? Blir den till en annan form som lever i en annan dimension eller blir den till nytt gräs runt graven?
Man kan fundera sig tokig på alla dessa frågor, men det är spännande under tiden,,,,
Om det finns en Gud och en Jesus knackar han på utan att vi hör? Vi kanske är för upptagna av vårt eget så att vi inte märker att han vill vara hos oss?
Och om han vill vara hos oss - hur ska vi då lära oss förnimma honom?



image13

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0